Bangkok.nu - Hem Boka hotell i Thailand till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
    BOENDE LÄGENHET FAKTA SE & GÖRA SHOPPING TA SIG RUNT OM HOTELL UTFLYKT  
      In English  På svenska  ภาษาไทย        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Hotell i Bangkok
Budget? Mellanklass? Lyx?I Bangkok finns ett enormt utbud och typer av boenden för besökaren att välja mellan. Från budgetboende i så kallade gästhem eller pensionat (guest houses) till lyxiga sviter på femstjärniga hotell. Bangkok är således en stad där i princip alla kan hitta sitt boende, oavsett storlek på plånboken.

Gemensamt för de flesta hotell och boenden är att priserna är låga om man jämför med många andra storstäder och metropoler. Bangkok brukar nästan alltid erövra någon av topplaceringarna i tidningarnas listor över de mest prisvärda städerna i världen. Detta gäller även boendet.
Svalka i en het huvudstadKom ihåg att Bangkok är en stad där temperaturen relativt ofta når över trettiogradersstrecket. Så en "investering" i ett rum med luftkonditionering kan vara väl värd pengarna. Rum med enbart fläkt är naturligtvis billigare i regel.

Ett hotell med pool kan förstås också vara ett utmärkt alternativ om man vill svalka sig efter en dag på stan. Inte sällan så är poolen belägen på hotellets tak vilket innebär att man på köpet bjuds på en härlig utsikt över stadens myller.

Oftast tillhandahålls handdukar eller badlakan vid poolen. Många hotell har även en poolbar och vissa har även en poolrestaurang till gagn för badgäster med kurrande magar.
BTS och trafik under sen kväll
BTS FRÅN STATIONEN PHROM PHONG - Foto: Jens W, Yenit.comPrisklasser på boende  Ett mycket enkelt rum i ett gästhus, eller "guesthouse" som de kallas i Thailand, kostar från ca 200 baht och uppåt. Dessa består inte sällan av ett litet rum med en enkel säng och en fläkt. Vissa har delad dusch (en eller ett par per våning).

  Enkla budget-hotellrum kostar från ca 600 baht och uppåt. Då kan man räkna med luftkonditionering och en liten TV. Ibland ingår även en enkel frukost.

  Ett rum i ett hyfsat mellanklasshotell kostar från ca 1500 baht och upp. Då är ofta sängen av queen-size eller king-size storlek och lite skönare. Vissa av dessa rum har även badkar. Frukost ingår som regel, även om undantag finns.

  Ett rum i ett lyxhotell kostar från ca 4000 baht och uppåt per natt. Då bör man kunna räkna med rum på minst 40 kvadratmeter med stor TV, badkar eller jacuzzi, en riktigt bra frukost och faciliteter som spa, gym och fitnessrum, bastu, konferensmöjligheter, businesscenter och frisör etc.

Poolen på ett populärt lägenhetshotellETT SVALKANDE NATTSIM - Foto: Jens W, Yenit.com  Boka ett rum i Bangkok  Boende i Bangkok bokar du säkert här
Hotellens läge i stadenI Bangkok finns ett flertal områden där mängder av hotell och pensionat är centrerade. Sukhumvit Road är det mest välkända exemplet. Företrädelsevis mellan soi 1 - soi 40. Soi (ซอย) är thailändska och betyder tvärgata eller gränd.

Även runt Silom Road i distriktet Bangrak finner man många hotell. Vissa är belägna i närområdet kring (ö)kända Patpong, som är ett av Bangkoks red-light districts, ämnat för turister.

Khao San Road i distriktet Banglamphu har samlat mängder av gästhus och budgethotell. Skall man generalisera så attraherar detta område främst ungdomar mellan 16-35 år. Där finns givetvis även mängder av barer, affärer och restauranger längs denna nästan legendariska gata och även ett antal diskotek och nattklubbar har tillkommit det senaste decenniet.

Även utmed Chao Praya floden, runt Ploenchit Road och Lumpini återfinns också många hotell och gästhem.
Säkerhet och bluffarVi rekommenderar dig att låsa in värdesaker i hotellets safetybox istället för att ha dessa på rummet när du är ute på stan etc. Saker som försvinner från ditt rum vid stöld ersätts nämligen sällan av hotellen.

Var mycket skeptisk mot "främlingar" som vill ha med dig på diverse aktiviteter. Inte sällan är deras plan att få dig att köpa juveler (företrädelsevis safirer, rubiner och smaragder), eller blåsa dig på pengar i kortspel etc. Dessa bondfångare och bluffmakare är ofta välklädda, har ett till synes vänligt sätt och är utrustade med talets gåva.

Trafiken i Bangkok är extremt intensiv. Iaktta alltid försiktighet när du skall gå över en gata eller liknande! Ha alltid med din reseförsäkring (eller en kopia av denna) i plånboken, penningabältet eller motsvarande.

Att befinna sig i Thailand utan försäkring är minst sagt dumdristigt eftersom ambassaden eller andra myndigheter EJ täcker dina sjukhuskostnader om du skulle råka bli sjuk eller skada dig. Det finns faktiskt flera exempel på svenskar som blivit skyldiga hundratusentals kronor i sjukhuskostnader. Flera av dessa tilläts inte lämna landet förrän hela beloppet var betalt.
Lysande taximeter skylt
EN ÄLDRE VARIANT AV TAXISKYLT - Foto: Jens W, Yenit.comDela den här sidan

Sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Yenit Company Limited
Nyheter direkt från Thailand
Din kompletta reseguide om Thailand
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Allt om Koh Samui på svenska
Boka hotell i Bangkok
Njut av livet på Koh Phangan
Annonsera här

Annonsera här


Personuppgifter - Vi tar din personliga integritet på allvar och håller alltid dina personliga uppgifter, inklusive e-post, hemliga för tredje part.

Om webbplatsen - Detta är en reseguide till Thailands huvudstad med möjlighet att boka boende, utvecklad av Yenit Company Limited under 2004-2013.

Licens - Licenserad under Creative Commons. Kopiering och användande för kommersiellt bruk medges ej, utan vårt godkännande.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand