Bangkok.nu - Hem Boka hotell i Thailand till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
    BOENDE LÄGENHET FAKTA SE & GÖRA SHOPPING TA SIG RUNT OM HOTELL UTFLYKT  
      In English  På svenska  ภาษาไทย        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Allmän info om huvudstaden
Korta fakta  Heter på thailändska: Krung Thep (กรุงเทพฯ)
  Invånare: Cirka 15 miljoner totalt
  Beläget: I centrala Thailand, norr om Siamviken
  Bangkok blev huvudstad: År 1782
  Kort namn: BKK


Bangkoks flagga och sigillBangkoks sigillKarta över Bangkok

Se en större kartaUrsprungligt namnDet kompletta, ursprungliga namnet på Bangkok är: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Detta ofattbart långa namn brukar klassas som ett av världens absolut längsta ortsnamn, men i folkmun benämner thailändarna staden som Krung Thep vilket betyder 'änglarnas stad'.

Huvudstaden fick sitt nuvarande läge när Kung Buddha Yodfa Chulalok (Rama I) flyttade dess läge över floden Chao Praya.
En säkerhetsvakt på en BTS station
HAN ÖVERVAKAR OCH HJÄLPER - Foto: Jens W, Yenit.com


Suvarnabhumi flygplatsen
EN "NAGA" PÅ SUVARNABHUMI - Foto: Jens W, Yenit.com


Sirocco - The Dome. Kalasutsikt över Bangkok
SIROCCO, HÖGT, FLOTT OCH GOTT - Foto: Jens W, Yenit.comOfficiellt så bor mer än en tiondel av Thailands befolkning i huvudstaden, men det är snarare en femtedel i realiteten. Under senare decennier har Bangkok dessutom fått en mer internationell prägel med fler invånare och arbetskraft från världens alla världsdelar.

I staden finner du kända buddhistiska tempel, en myllrande chinatown, förstklassiga biografer med nästan löjligt låga biljettpriser, marknader med alla tänkbara varor, högklassiga restauranger, jättelika shoppingcenter och väldigt många vänliga människor.

Urvalet av hotell och boende är enormt. Alltifrån prisvärda budgetboenden på Khao San Road och liknande områden, till några av världens mest legendariska och berömda lyxhotell, som exempelvis Mandarin Oriental, Banyan Tree och Shangri-La.

Du kan boka alla typer av boende från denna sajt. Från enkla budgethotell till flådiga lyxsviter. Givetvis är bokningen krypterad och därmed säker för dig. En annan fördel är ar förstås att den är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, året runt.
Säljer den utsökta frukten rambutan
PROVA FRUKTEN RAMBUTAN - Foto: Jens W, Yenit.comBangkok (eller Krung Thep på thailändska) är en av jordklotets största och hetaste städer. Det är tur att det erbjuds en hel del oaser och grönområden här. Lumpini-parken och Benjasiri-parken är två sådana. Dessutom är ju de flesta hotell, varuhus och taxibilar försedda med svalkande luftkonditionering.

Bangkok är nog att anse "ett måste" för den som är intresserad av resor. Den är absolut en av Asiens och även världens mest intressanta metropoler ur flera hänseenden; mat, historisk arkitektur, sevärdheter, nöjesliv, shopping osv. Vi önskar dig varmt välkommen till Krung Thep - Änglarnas stad!
Sen mat från ett gatustånd
MOBILSAMTAL I VÄNTAN PÅ MAT - Foto: Jens W, Yenit.comDela den här sidan

Sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Nyheter direkt från Thailand
Mercy Center
Din kompletta reseguide om Thailand
Guide om Phuket med bokning av boende
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Allt om Koh Samui på svenska
Boka hotell i Bangkok
Njut av livet på Koh Phangan
Annonsera här

Annonsera här


Personuppgifter - Vi tar din personliga integritet på allvar och håller alltid dina personliga uppgifter, inklusive e-post, hemliga för tredje part.

Om webbplatsen - Detta är en reseguide till Thailands huvudstad med möjlighet att boka boende, utvecklad av Yenit Company Limited under 2004-2013.

Licens - Licenserad under Creative Commons. Kopiering och användande för kommersiellt bruk medges ej, utan vårt godkännande.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand