Bangkok.nu - Hem Boka hotell i Thailand till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
    BOENDE LÄGENHET FAKTA SE & GÖRA SHOPPING TA SIG RUNT OM HOTELL UTFLYKT  
      In English  På svenska  ภาษาไทย        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Att ta sig runt i Bangkok
Med bussDet finns väldigt många olika busslinjer i Bangkok och det är väldigt billigt att åka med kollektivtrafikens bussar här, men har du bråttom är bussarna inget vi kan rekommendera. Vid rusningstrafik kan en busstur mellan två stadsdelar ta uppemot ett par timmar.

Dessutom kan det stora antalet busslinjer förvirra en ovan resenär. För information om vilken linje som du bör välja, hör efter på en turistbyrå, resebyrå eller fråga helt enkelt en lokalinvånare som står och väntar vid en busshållplats. Förhoppningsvis kan denne hjälpa dig, men ha i åtanke att i den thailändska kulturen och samhället kan det anses artigare att svara "ja", även om man inte kan svaret på frågan.
Med taxiSe först till att taxin har en "taximeter skylt" på taket och se sedan till att föraren slår på taxametern när färden startar.

Taxibilarna (ofta Toyota Altis eller Toyota Corolla modeller) är luftkonditionerade och bekväma att åka i. Inte minst efter en hektisk dag i en het huvudstad med shopping på agendan. Bilarna är lackade i olika färgkombinationer men priserna är desamma, såvida taxametern är på.

Startpriset är för närvarande 35 baht och en resa från flygplatsen Suvarnabhumi till början (soi 1-30) av Sukhumvit Road, eller motsvarande, går på ca 3-400 baht inklusive vägtullsavgiften på Express Way.

Under rusningstrafik kan man bli sittande en ganska lång stund i en taxi så var ute i god tid om du skall flyga eller skall träffa någon. Som mest intensiv brukar trafiken vara under tidig kvällstid.
Taxibilar och gatusopare
TAXIBILAR I OLIKA FÄRGER - Foto: Jens W, Yenit.comMed motorcykeltaxiPriset för en tur med motorcykeltaxi är väldigt lågt (i varje fall om man förhandlar med föraren) och denna transportmetod kan vara smidigt vid rusningstrafik, då föraren har möjlighet att köra slalom mellan bilar och bussar.

Tänk dock på att motorcykelolyckor inte är direkt sällsynta i denna stad och se till att föraren lånar ut en hjälm (som dessutom går att knäppa) till dig.
Motorcykeltaxi
MOTORCYKELTAXI - Foto: Jens W, Yenit.comMed tuk-tukEn tuk tuk är en trehjulig motorcykeltaxi som blivit något av en symbol för denna jättelika stad. Defenitivt inte världens trafiksäkraste och miljövänligaste sätt att förflytta sig på, men oftast kan resan bli lite snabbare än i en taxi vid rusningstrafik.

Oftast bör du pruta ner utgångspriset innan du sätter dig i fordonet. Se upp med förare som erbjuder dig resor för10-20 baht eller liknande. Oftast har dessa fått betalt för att ta dig till en skräddare eller en juvelerare etc. Startpriset för en kort resa brukar vara minst 30-40 baht. Längre sträckor kan kosta 100-200 baht.
Tuk-tuk
EN TUK TUK SÖKER KUNDER - Foto: Jens W, Yenit.com


Inne på flygplatsen Suvarnabhumi
VÄNTAN PÅ FLYGPLATSEN - Foto: Jens W, Yenit.comMed skytrain - BTSSkytrain, (Bangkok Mass Transit) eller rot fai fah på thailändska, startade sin verksamhet i Bangkok i december 1999, lagom till milleniumskiftet. Den består av två linjer; Sukhumvit-linjen och Silom-linjen med stationen Siam som centralstation och knutpunkt. Vagnarna är luftkonditionerade, vilket kan vara behagligt efter en dag i heta Bangkoks. Vagnarna har givetvis både sitt och ståplatser.

Priset för en resa startar på 20 baht och hamnar därmed någonstans mellan en bussbiljett och taxitaxa.

Se till att du sparar din biljett tills att du gått ut genom spärrarna vid slutdestinationen, annars riskerar du att få betala en kraftigt förhöjd tilläggsavgift.
Bangkoks sky train eller BTS
BTS MOT STATIONEN ASOK - Foto: Jens W, Yenit.comMed tunnelbana - MRTBangkoks metro, eller tunnelbana, hade sin premiärtur vid Songkran (thailändska traditionella nyåret) i april, 2004. Ena ändstationen är belägen vid Hualamphong (Bangkoks stora tågstation) vilket kan vara ett smidigt och praktiskt faktum om man skall resa vidare med tåg i Thailand.

Priserna är låga och tunnelbanan är att betrakta som toppmodern så en tur rekommenderas absolut. Se till att du sparar din biljett eller åkbricka tills att du gått ut genom spärrarna vid slutdestinationen.
Med flodbåtEn tur på en av flodbåtarna är ett billigt och uppfriskande alternativ utmed stadsfloden Chao Praya. Det är ett utmärkt transportmedel, exempelvis mellan pirerna vid Banglampu (Khao San Road), Grand Palance och stadsdelen Chinatown. Biljetterna köper man i en lucka vid respektive båtpir.
Unga thaimän på ett pickup flak
KILLAR PÅ ETT PICKUPFLAK - Foto: Jens W, Yenit.comDela den här sidan

Sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Fancy Domains
Yenit Company Limited
Mercy Center
Din kompletta reseguide om Thailand
Guide om Phuket med bokning av boende
Allt om Koh Samui på svenska
Boka hotell i Bangkok
Njut av livet på Koh Phangan
Annonsera här

Annonsera här


Personuppgifter - Vi tar din personliga integritet på allvar och håller alltid dina personliga uppgifter, inklusive e-post, hemliga för tredje part.

Om webbplatsen - Detta är en reseguide till Thailands huvudstad med möjlighet att boka boende, utvecklad av Yenit Company Limited under 2004-2013.

Licens - Licenserad under Creative Commons. Kopiering och användande för kommersiellt bruk medges ej, utan vårt godkännande.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand